Na osłodę!
Komentarze: 11
Propozycja na osłodzenie sobie, lub nie tylko sobie (nie bądźmy egoistami) tych chłodnych zimowych dni – polecam – mniam!
Śniegowa Kawa
Zaparz świeżą kawę – najbardziej aromatyczna będzie ta przyrządzona w ekspresie ciśnieniowym, ale możesz użyć również kawy rozpuszczalnej. Do gorącego napoju wlej malibu malibu advocata advocata dokładnie wymieszaj. Przelej do szklanek, na wierzch połóż bitą śmietanę i obficie posyp ją wiórkami kokosowymi.
Czarna Magia
Na małym ogniu podgrzej mleko, wrzuć do niego pokruszoną czekoladę, a kiedy się rozpuści, dosyp cukier i szczyptę cynamonu. Gdy płyn będzie gorący, zdejmij garnek z gazu, wlej alkohol i wrzuć startą skórkę z cytryny.
Podawaj w ozdobnych pucharkach. Jeśli chcesz możesz ozdobić czekoladę odrobiną bitej śmietany.
(from. Cosmopolitan Luty 2005)
Dodaj komentarz